okolna004

Okolna naselja

okolna004 okolna008 okolna006

Prva veća mjesta na koja se nailazi odmah nakon prijelaza Paškog mosta su Miškovići i Dinjiška. U Dinjišci se još može vidjeti proizvodnja soli starim postupkom isušivanja u manjim glinastim bazenima u koje se uvodi more (soline). Putujući dalje prema gradu Pagu odmah nakon Dinjiške skretanje je za naselja Vlašići i Smokvicu.

okolna003 okolna007 okolna009

Vlašići su smješteni usred vinorodnih polja, okrenuti moru, s lijepom plažom, pružaju gostu potpun odmor u tišini. Smokvica je malo, slikovito mjesto, nalazi se na krševitoj uzvisini koja se spušta do mora i plaže – očarava svojom divljinom. U slikovitoj uvali obrubljenoj borovom šumom 7 km jugozapadno od grada Paga nalazi se malo turističko mjesto Košljun. Nekada važna otočka lučica za bržu vezu sa Dalmacijom, danas je idealno mjesto za miran obiteljski odmor.

okolna002 okolna001 okolna005

U mirnoj uvali okrenutoj prema otvorenom moru, 11 kilometara zapadno od grada Paga, pored ceste Pag – Novalja nalazi se ribarsko i turističko naselje Šimuni. U Šimunima se nalazi ACY – marina i veliki autokamp «Šimuni», jedan od najljepših na Jadranu.

Similar Posts

Odgovori